Польща запевнила, що не проміняє Україну на інших

П'ятниця, 20 червня 2008, 13:11

Міністр спорту і туризму Польщі Мирослав Джев'єцький заперечує припущення, що Польща сумнівається у спроможності проведення Україною футбольного чемпіонату та поза спиною України домовляється з іншими державами у справі проведення Євро-2012.

Про це він заявив на спільному брифінгу з головою національного агентства України у справах "Євро-2012" Євгеном Червоненком у четвер у Варшаві, повідомляє Радіо "Свобода".

"Разом із Україною минулого року ми виграли конкурс на проведення чемпіонату Євро-2012. Надалі проводимо цей проект спільно. Ми переконані в тому, що успішно й спільно завершимо його у 2012 році", - зазначив Джев'єцький.

"Також при цій нагоді заперечую усі повідомлення про те, що нібито я чи хтось інший у Польщі веде переговори з Німеччиною або іншою країною про зміну партнера для проведення чемпіонату. Повторюю, це польсько-український проект, таким він і залишиться", - наголосив польський міністр.

Як відомо, раніше Джев'єцький заявив, що у випадку, коли Україна не впорається з підготовкою до "Євро-2012", окремі матчі можна було б перенести до Польщі і провести футбольний чемпіонат, крім Варшави, ще в 5-ти польських містах, а не в 3-х, як заплановано.

У зв’язку з цим у пресі звучали припущення, що Польща сумнівається у спроможності проведення Україною футбольного чемпіонату, а також що польська сторона нібито веде переговори про перенесення Євро-2012 з України.

Між тим, Червоненко, у свою чергу, запевнив, що "польсько-український проект Євро-2012... за будь-яких умов відбудеться".

"Головний меседж, із яким я приїхав, – немає польської частини, немає української. Є єдина команда, є єдиний проект, який є результатом нашої всієї історії, довіри Європи і УЄФА до обох країн", - наголосив Червоненко.

Він також сказав, що метою консультацій, які він проводить у Варшаві, є координація зусиль, обмін досвідом, щоб 27 червня у Відні на стратегічній раді УЄФА представити спільний план дій для проведення футбольного чемпіонату.

"Ми підводимо сьогодні риску майже піврічній роботі, яку було зроблено нашим агентством, польською компанією PL2012, і тому, що нам вдалося написати майже ту дорожню карту, з якою ми підемо до того фінального матчу, який пройде в Києві", - сказав Червоненко в четвер.

Червоненко наголосив, що в українській частині бюджету Євро 80%, тобто 20 млрд дол, - це приватні інвестиції, решта 5 млрд – гроші уряду та муніципальних бюджетів. Прозорість процедур залучення інвестицій в Україну є запорукою того, що організаторам Євро потрібно надати кредит довіри, підсумував Червоненко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування