Луценко просить депутатів зробити крок назад

Вівторок, 17 червня 2008, 16:52

Міністерство внутрішніх справ закликає народних депутатів повернутися до розгляду законодавчих змін про підвищення безпеки дорожнього руху та ухвалити їх найближчим часом.

"Адже у питаннях поліпшення безпеки дорожнього руху та збереження життя і здоров’я наших громадян не може бути опозиції!", - йдеться у заяві міністерства.

МВС зауважує, що щороку на автошляхах держави внаслідок дорожньо-транспортних пригод гине понад дев'ять тисяч та отримують поранення майже 78 тисяч українців.

Як свідчить статистика, переважна більшість аварій виникає через нехтування водіями елементарних Правил дорожнього руху, додають у відомстві.

"Низька культура водіїв та пішоходів у поєднанні з мізерними сумами штрафів за порушення Правил дорожнього руху та відсутністю принципу невідворотності покарання за їх порушення сприяють неоголошеній війні на дорогах держави, в якій щохвилини обривається та калічиться життя десятків людей", - заявляють в МВС.

Зважаючи на стан аварійності, міністерство "вкрай стурбовано тим, що Верховною Радою сьогодні не розглянуто проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху".

"На жаль, така позиція деяких парламентарів сприятиме тому, що безлад на дорогах країни триватиме й надалі, і не в одну українську родину прийде страшне лихо, спричинене діями безвідповідальних та безкарних водіїв", - додають в МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування