Ющенко багато не говорив про УПА, але все одно викликав обурення

П'ятниця, 9 травня 2008, 12:05

Президент Віктор Ющенко надав статус національних музеям, діяльність яких присвячена історії Великої Вітчизняної війни.

Про це він повідомив у виступі перед ветеранами біля музею ВВВ у п’ятницю.

"Я прийняв рішення про надання статусу національного музеям, діяльність яких присвячена історії Великої Вітчизняної війни", - сказав президент.

Статус національного, за словами Ющенка, надано Державному музею-меморіалові "Букринський плацдарм" (Київська область), Державному історико-культурному заповіднику у місті Корсунь-Шевченківському, до складу якого входять Музей історії Корсунь-Шевченківської битви (Черкаська область), Музею героїчної оборони та визволення Севастополя, до складу якого входять діорама "Штурм Сапун-гори 7 травня 1944 року" (м. Севастополь), Меморіального комплексу "Висота маршала І.С.Конєва" (Харківська область).

Він привітав ветеранів із Днем перемоги, подякував їм та відзначив, що докладає зусиль, щоб держава дбала і підтримувала ветеранів.

У виступі Ющенко також згадав воїнів Української повстанської армії, які боролися з нацизмом. "Українці боролися в різних арміях, але проти спільного ворога – нацизму", - зазначив президент. Ці слова викликали обурення ветеранів Червоної Армії.

Перед виступом президента було оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання.

Після звернення до ветеранів Ющенко традиційно скуштував з ними солдатської каші.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування