Ющенко хоче від Тимошенко "реальної програми боротьби"

Середа, 7 травня 2008, 21:09

Президент Віктор Ющенко вважає "жахливою" динаміку цінової політики в Україні і підкреслює необхідність термінового вжиття заходів з урегулювання інфляційних процесів.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у Харкові в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже почали звикати до того, що українська інфляція складає 3,1%. Йде дискусія, або 3,2%, або 3,1%. Ця динаміка – жахлива. У Європі ведеться дискусія, що річна інфляція буде 2,5 чи 3,1, а в нас – це місячна цифра", - заявив Ющенко.

Він зазначив, що не хоче коментувати заяви тих чи інших політиків із цього приводу.

"Жодна категорія не може змиритися з тим, що за 4 місяці 2008 року вони стали бідніше на 13%. Це серйозний виклик, і я хотів би звернути увагу усіх, у тому числі й уряду, що сьогодні ми повинні оголосити загальнонаціональну, зрозумілу для усіх... реальну програму боротьби з інфляцією", - підкреслив президент.

Більш того, Ющенко заявив, що тенденції в інфляційній політиці України починають "демонструвати загрозу охолодження виробничої активності".

"Коли ми говоримо про такі процеси цінової політики як виробника, так і споживача – це один із сегментів, який може говорити, що такий ціновий удар може не перенести не тільки людина, але й національна економіка", - додав він.

Президент також зазначив, що сьогодні не слід говорити про Конституцію, другий тур виборів у Києві чи перший тур виборів у Харкові. "Я упевнений, що сьогодні владі потрібно зайнятися організацією робочого механізму управління поточною ситуацією, що склалась в економіці", - сказав глава держави.

Крім того, Ющенко в чергове наголосив необхідність термінового перегляду державного бюджету на 2008 рік з урахуванням інфляційних процесів у країні.

"Ситуація, що склалася сьогодні, нас змушує терміново переглянути бюджет 2008 року, який би передбачав для тих прошарків населення, які отримали цей удар (підвищення цін на продукти), термінову компенсацію, як цього вимагає закон", - сказав він.

"Але для іншої частини населення, потрібно сказати, що в нас підготовлені урядом, Національним банком усі заходи, які дадуть зустріти наступні місяці з керованою інфляцією", - додав президент.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування