Ющенко не допустить "силового варіанту" у війні Тимошенко з Семенюк

Понеділок, 5 травня 2008, 13:09

Президент Віктор Ющенко вимагає, аби всі сторони конфлікту навколо Фонду державного майна керувались виключно положеннями Конституції.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам у понеділок, повідомляє УНІАН.

Ющенко підкреслив, що, відповідно до чинної Конституції, вирішення питання щодо звільнення та призначення голови Фонду держмайна перебуває у виключній компетенції парламенту.

Реклама:

"Ніхто не змінить цю норму закону, і я зобов’язую всі сторони, які беруть участь сьогодні в конфлікті, керуватись виключно Конституцією України", - сказав президент.

Він зауважив, що нелегітимно звільнений або нелегітимно призначений голова ФДМУ - "це хрест на всій приватизації".

Крім того, на думку президента, це також дискредитує Україну, її владу і серйозно зменшує вартість об’єктів приватизації.

ВІДЕО ДНЯ

"Моя рекомендація, і уряду в тому числі - зайнятись зараз тими справами, які стосуються виключно правової площини врегулювання цього питання", - підкреслив Ющенко.

Він зауважив, що жоден силовий варіант не пройде.

"Я буду чітко стояти на сторожі норм Конституції у даному питанні. Мені здається, уряд це добре розуміє, але чомусь відповідних висновків не робить. Ми йдемо неправильною дорогою", - сказав Ющенко.

Як відомо, Кабмін усунув Валентину Семенюк-Самсоненко з посади голови ФДМУ і призначив виконувати ці обов`язки Андрія Портнова.

Водночас Ющенко зупинив дію цих розпоряджень уряду і направив в КС подання з приводу конституційності цих розпоряджень уряду щодо керівництва ФДМУ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування