У Ющенка вже оголосили Тимошенко головним злом аграріїв

Понеділок, 26 травня 2008, 13:31

Перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак заявляє, що уряд вживає кроки, що негативно впливають на розвиток українських аграрних ринків.

Про це він сказав на брифінгу у понеділок, коментуючи призупинення президентом Віктором Ющенком дії урядових постанов обмеження експорту соняшникової олії.

"Президент Віктор Ющенко наполягає, щоб у державній стратегії ми зробили все, аби допомогти максимальному розвитку українському товаровиробника", – сказав Шлапак, повідомляє прес-служба президента.

"Обмеження з експорту соняшникової олії – лише один із прикрих епізодів у череді тих кроків, які сьогодні вживаються в нашій державі не на розвиток, а на антирозвиток українських аграрних ринків. Насамперед йдеться про обмежувальні постанови, які приймаються урядом", - додав він.

При цьому Шлапак зазначив, що ситуація на ринках зерна, олії, цукру, м'яса, яких стосуються подібні постанови, надзвичайно загострюється з початку року.

Він також наголосив на послідовній позиції президента, який вважає, що така обмежувальна політика уряду суперечить стратегії розвитку українського аграрного сектору.

"Президент наполягає, щоб у бажанні зменшити інфляцію ми не користувалися короткотерміновими, але згубними в подальшому рецептами, такими, як відкрити кордон для дешевої продукції із сусідних держав, що фактично призводить до залежності України", - сказав вШлапак.

Він нагадав, що президент звертався до Кабінету Міністрів з листом, в якому просив розглянути ситуацію на ринках зерна і олії і скасувати обмеження, що завдають шкоди українським товаровиробникам.

За його словами, урядом було скасовано лише обмеження щодо зерна, водночас стосовно олії рішення прийнято не було.

"Тому президент був змушений підписати указ про призупинення дії урядових постанов щодо олії", - сказав Шлапак.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування