За "врожаєм" фальсифікацій, зібраним БЮТ, вже завели справи

Неділя, 25 травня 2008, 16:16

Правоохоронні органи порушили кримінальні справи за частиною із випадків фальсифікації на київських виборах, зафіксованих БЮТ.

Про це заявив заступник керівника міського виборчого штабу БЮТ Андрій Кожем’якін, повідомляє прес-служба Блоку.

За його словами, правоохоронні органи вивчають питання щодо порушення кримінальних справ із решти зафіксованих Блоком випадків.

Серед зафіксованих БЮТ фактів, зокрема, спроби виносу чистих бланків бюлетенів з виборчих дільниць у Деснянському і Подільському районах.

Крім того, за інформацією БЮТ, на низці виборчих дільниць мали місце факти затримання виборців, які нібито від імені Блоку намагались організувати підкуп виборців з метою дискредитації БЮТ.

Також за даними БЮТ мають місце численні факти надходження на мобільні телефони виборців СМС-повідомлень з пропозицією голосувати за Партію регіонів.

У БЮТ зазначають, що СМСки надходили у заборонений для агітації час – 24 травня о 18.00 та 25 травня о 12.00, без відображення оператора і містили текст: "Не забудь проголосовать за своих: Регионы-Киев".

Крім того, на дільниці № 171 (Шевченківський район) запротокольовано два факти реалізації технології підкупу виборців, коли в якості доказу пред’являлися фотозображення відмітки в бюлетені для голосування.

Раніше БЮТ також заявляв про масовий підкуп голосів виборців Блоком Литвина за допомогою анкет, які роздавалися перед виборчими дільницями.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування