Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українську в Донецьку обмежили, щоб стримати насилля

Четвер, 22 травня 2008, 13:16

Секретар Донецької міськради Микола Левченко вважає рішення сесії міськради про недопущення планового збільшення україномовних шкіл у місті демократичним кроком.

"Я впевнений і беруся довести, що це справді демократичний крок", - наголосив він в інтерв`ю УНІАН.

"Поправку внесено тільки для того, щоб стримати насильницьку українізацію", - зазначив секретар.

"Поправка спрямована на те, щоб ми припинили й не допускали планового, за вказівкою зверху від урядовців з Києва, які не помічають думки людей, відкриття непотрібних і зайвих шкіл якою завгодно мовою," – наголосив Левченко.

Планове відкриття таких шкіл призведе до того, що "потім ми думатимемо, ким їх наповнювати, а такого бути не повинно", - запевнив він.

Секретар повідомив, що він особисто розробив і виніс цю поправку на сесію для голосування.

Секретар міськради наголосив, що він спирається на статистичні дані, які свідчать, що "85% жителів Донецька офіційно вважають рідною мовою російську і розмовляють російською мовою".

"Тому я прошу припинити всі істерики з приводу цього рішення і попросити про спокій і зважену позицію. Не відбулося жодної сенсації та нічого надзвичайного", - підсумував Левченко.

Як повідомлялося, 20 травня сесія Донецької міськради виступила проти планового збільшення україномовних шкіл у Донецьку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: