У Лужкова заявили, що з ним згідна більшість росіян

Вівторок, 13 травня 2008, 20:33

Висловлювання мера Москви Юрія Лужкова про статус Севастополя збігаються з точкою зору більшості росіян і не є замахом на суверенітет України.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Лужкова, текст якої наводить Інтерфакс.

"Лужков як один з керівників найбільшої російської політичної партії "Єдина Росія", як російський політичний діяч має повне право висловлювати свою думку з політичних питань, що, до речі, збігається з точкою зору більшості росіян, що болісно сприйняли розпад СРСР", - говориться в повідомленні.

"Це жодним чином не є замахом на суверенітет України. Це - постановка проблем, імпульсом для якої стала лінія українського керівництва, що веде країну не враховуючи думки українського народу до вступу в НАТО, до конфронтації з Росією, до перегляду історії двох братерських народів, героїзації тих, хто виступав проти дружби і єдності наших народів", - зазначається в повідомленні.

На думку прес-служби, висловлення політиків по врегулюванню спірних питань у цивілізованих державах не ведуть до заборони на в'їзд у країну, не сприймаються як привід для оголошення їх персонами нон-грата.

"Інакше велика частина політичних діячів, висловлюючи інтереси своїх держав, позбавилася би права відвідувати інші країни", - говориться в повідомленні.

"Мало хто з японських лідерів, що висловлюються по проблемі Курильських островів, міг би відвідати Росію, грецькі політики не спілкувалися б з турецькими через Кіпр, а індійські - з пакистанськими через Кашмір, а українських політиків, що ратують врозріз зі ст. 6 російсько-українського Договору про дружбу 1997 року за вступ країни у військово-політичний блок НАТО, у якому Росія не бере участь, з таким же успіхом можна було б оголосити персонами нон-грата в Росії", - зазначається в повідомленні.

На думку прес-служби, хворобливість, з якою реагує СБУ на висловлення російських політиків із приводу Севастополя, говорить "лише про те, що усім очевидна історична несправедливість, що відбулася в результаті розпаду СРСР у даній частині".

"Хотіли б підкреслити, що прес-служба СБУ намагається, використовуючи антиросійську й антимосковську риторику, винести проблеми і розбіжності, що існують між різними українськими відомствами в принциповому підході до взаємин з Росією, на міжнародний рівень", - відзначається в повідомленні.

"У Москві добре відомі ті сили й особи в Україні, які хотіли б вбити клин між двома братерськими народами. Однак цього не вдавалося зробити в минулому, не удасться й у майбутньому", - повідомляє прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування