У Тимошенко кажуть, що голосування за регламент – "знак" для Ющенка

Вівторок, 8 квітня 2008, 14:40

Парламентська комісія щодо внесення змін до Конституції створена на виконання Основного закону і передбачає участь депутатів усіх парламентських фракцій.

На цьому наголосив член фракції БЮТ Микола Томенко, коментуючи рішення своєї політичної сили, підтримане, зокрема, і Партією регіонів.

"Відповідно до Конституції, зміни до неї (Конституції) вносяться виключно парламентом. Тому на виконання норми Конституції ми вносимо постанову про створення ТСК, як це робилося протягом 16 років незалежності, і де кожна фракція делегує своїх представників до цієї комісії", - сказав він.

За словами Томенка, на даний момент 4 парламентські фракції з 5 вже запропонували своїх представників до цієї комісії і "залишилась тільки "Наша Україна – Народна Самооборона".

"Я переконаний, що вони не є порушниками Конституції, вони теж за те, що б Конституцію змінювати через український парламент", - зазначив він.

Водночас, коментуючи ухвалення постанови про ухвалення тимчасового регламенту Верховної Ради, за що голосували й представники Партії регіонів та КПУ, Томенко висловив переконання, що завдяки цьому "провалилися друга спроба довести недієздатність парламенту", що, в свою чергу, могло призвести до його розпуску.

"Я вважаю, що це була друга спроба зупинити або підвісити роботу Верховної Ради. Перша спроба була в зв’язку з дискусією по НАТО, щоб скористатися тим, що парламент не збирався б 30 днів, щоб потім розказувати, як парламенту далі жить, бо його можуть розпустити", - зазначив БЮТівець.

Томенко назвав підтримку тимчасового регламенту 400 голосами знаком для секретаріату президента.

"Бо якщо, наприклад, буде якась спроба далі ветувати закони, які визначають порядок роботи ВР, то вето буде подолано", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування