Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича бояться, що за Станік можуть піти ще 9 суддів

Понеділок, 7 квітня 2008, 13:12

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко сподівається, що вже цього тижня у Верховній Раді буде затверджено склад парламентської конституційної комісії.

Про це він сказав у коментарі журналістам після погоджувальної ради в понеділок.

За його словами, ця комісія розглядатиме зокрема питання щодо "ліквідації дублювання виконавчої гілки влади, бо змішана система щодня провокує конфлікти".

"Нам треба чітко визначитись, чи парламентська на чолі з канцлером має бути коаліція, чи президентська, де президент очолює і виконавчу гілку влади", - сказав Кириленко.

Крім того, за його словами, зміни стосуватимуться і реформування судової системи, і збільшення повноважень місцевих органів влади.

У свою чергу член фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив, що його фракція підтримуватиме створення парламентської комісії щодо внесення змін до Конституції, "щоб запобігти тим змінам, які сьогодні намагаються внести нелегітимним шляхом відповідні структури влади".

Крім того, він висловив позицію Партії регіонів щодо звільнення Сюзанни Станік з посади судді Конституційного суду.

На думку Єфремова, під таку саму мотивацію для звільнення підпадають ще дев'ять конституційних суддів.

"Крім того, як ви знаєте, Станік зараз відкликає свої підписи під рішеннями, починаючи з 2002 року, створивши таким чином прецедент, коли легітимність усіх цих рішень може бути поставлена під сумнів", - сказав Єфремов.

Таким чином, на його переконання, під сумнів може бути поставлена "вся робота КС і довіра до нього".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування