"Роззброєні" землі у Новобогданівці віддадуть селянам

П'ятниця, 25 квітня 2008, 08:13

Міністерство з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи вирішило з 15 травня до 30 жовтня провести поглиблену очистку території артилерійських складів у Новобогданівці (Запорізька область).

Про це повідомив міністр із надзвичайних ситуацій Володимир Шандра на прес-конференції на артбазі у четвер, інформує "Обком" із посиланням на "Українські новини".

За його словами, очистка буде проводиться з заглибленням у ґрунт на 3, а місцями на 5 метрів.

Міністр повідомив, що поставлено за завдання з 15 травня по 15 липня поглиблено очистити 60 га території (усього необхідно очистити 145 га).

Після цього територію рекультивують і приступлять до другої половини, де раніше розташовувалися самі склади.

Також Шандра повідомив, що до 30 грудня МНС планує цілковито поглиблено очистити територію, культивувати, ліквідувати саму базу, а землі передати місцевим владам для господарського використання.

"До кінця року територія буде придатна для цивільного використання і буде передана місцевим громадам", - заявив Шандра.

Однак, за словами міністра, протягом 3 років МНС буде вести спостереження за господарськими роботами на цих землях на випадок перебування боєприпасів.

МНС завершило поверхневе очищення території артбази у Новобогданівці. Також у четвер 10 підривами закінчена утилізація великих боєприпасів, зібраних на поверхні території.

Усього з початку робіт на базі шляхом підривів знищено 28 тис. тонн боєприпасів. МНС планує закінчити очищення і знищення боєприпасів у Новобогданівці до кінця 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: