Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко радить Тимошенко іти в Раду, фарбувати крила і міняти бампер

Четвер, 24 квітня 2008, 18:29

Президент Віктор Ющенко наполягає, що зміна Голови фонду держмайна має відбутися через парламент, а не рішення виконавчої влади.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, коментуючи конфлікт навколо фонду.

"Відповідь є дуже простою. Якщо є претензії, а вони є, зміну керівництва можна зробити в порядку визначеному в законі", - зазначив Ющенко.

"Це можна зробити виключно в парламенті через отримання більшості голосів", - пояснив президент.

За його словами, спроби провести такі зміни рішенням виконавчої влади – "це грубе порушення закону".

"Цього не буде", - запевнив Ющенко.

Він порадив зацікавлені сторони "не мріяти про силове захоплення, не мріяти про представлення фігурантів, які виконуватимуть чиюсь волю".

Коментуючи приватизаційні ініціативи уряду, зокрема приватизацію Одеського припортового заводу, Ющенко заявив, що дії уряду нагадують йому "сезонну розпродажу в київському універмазі".

"Чи розуміє влада, що всіх державних активів залишилося 21%, 79% приватизовано. Ми говоримо про критичну кількість державних активів", - заявив Ющенко.

Він запропонував, щоб ринок не отримував сюрпризів вчинити як поляки, які прийняли програму приватизацію на три роки.

Крім того, за словами Ющенка, приватизацію треба проводити тоді, коли вона найбільш вигідна державі.

"Коли ви продаєте старий автомобіль, ви що робите? Фарбуєте крила, бампери міняєте, ще якусь косметику робите. У держави теж є така фаза як передпродажна підготовка", - зазначив він.

"Я не розумію, навіщо робити приватизацію "Ощадбанку". Він що збитковий? Уряд Британії навпаки скуповує. Ми говоримо, що потрібно Укрексімбанк приватизувати. Яка логіка?", - поскаржився Ющенко.

"Тепер по Одеському припортовому. Нікому не приводило до думки робити приватизацію трубопроводу. Ми цього не дозволимо. Крім нього є ще два суб’єкти – хімія і перевалка", - зазначив Ющенко.

За його словами, він за приватизацію хімічної складової, але не всього підприємства.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування