Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пропонує Греції подумати про спрощені візи

Вівторок, 15 квітня 2008, 14:01

Президент Віктор Ющенко запропонував президенту Греції Каролосу Папуліасу найближчим часом розглянути можливість опрацювання на двосторонньому рівні найоптимальнішого механізму спрощення візових процедур для українських громадян.

Питання практичного застосування угоди про спрощення процесу оформлення віз (лібералізації візового режиму між Україною та ЄС, у тому числі Грецією) президенти торкнулися на зустрічі у вівторок, повідомляє прес-служба українського президента.

Загалом сторони обговорили низку актуальних питань двосторонніх відносин України та Греції. Йшлося, зокрема, про активізацію політичного діалогу на найвищому та загальнодержавному рівнях, розвиток економічного співробітництва.

Окрему увагу президенти приділили проблемі соціального захисту українських трудових мігрантів у Греції та задоволення їх інформаційно-освітніх і культурних потреб.

У цьому контексті Ющенко зазначив, що на сьогодні грецька меншина в України має усі необхідні умови для гідного існування.

У ході розмови президенти також порушили питання підтримки Грецією в рамках ЮНЕСКО резолюції "Вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932–33 рр. в Україні" та визнання міжнародною спільнотою Голодомору актом геноциду українського народу.

Ющенко окремо наголосив, що Україна високо цінує підтримку Грецією європейських та євроатлантичних прагнень нашої держави. У цьому контексті він висловив Папуліасу вдячність за конструктивну позицію його країни під час розгляду на Саміті НАТО в Бухаресті українського питання.

Президент України також подякував грецькому колезі за запрошення відвідати Грецію з офіційним візитом у 2008 році. "Впевнений, що такий візит надасть нового поштовху подальшому розвитку українсько-грецького співробітництва", - сказав Ющенко.

Як відомо, президент Грецької Республіки Каролос Папуліас 15-17 квітня перебуває в Україні з робочим візитом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування