Турчинов назвав заяву Ющенка цинічною й провів грань

Вівторок, 15 квітня 2008, 12:49

Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов назвав цинічною заяву президента Віктора Ющенка, зроблена у Варшаві, про дії уряду щодо земельних аукціонів.

Про це Турчинов заявив у вівторок журналістам, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

"Мені дуже шкода. По-перше, ми дуже звикли, на жаль, що секретаріат поливає брудом Кабінет міністрів, але це вже дещо заходить за грань, коли починають поливати Кабінет міністрів брудом уже за кордоном України, втягуючи в наші проблеми, які є в країні, уже світову громадськість. Більше того, я просто вважаю цинічною цю заяву", - підкреслив Турчинов.

Він зазначив, що у боротьбі з корупцією уряд зіштовхується з перешкодами. "Зокрема, йдеться про спроби заблокувати прозору приватизацію, і останній випадок не дає зрозуміти логіку тих, хто приймав таке рішення, це блокування постанови уряду про аукціони (про продаж земельних ділянок)", - підкреслив Турчинов.

При цьому він зазначив, що на ринку землі існують "колосальні проблеми" і єдина схема, яка може ліквідувати корупцію, – це чесні і прозорі аукціони.

"Я упевнений, що уряд усе одно проведе це питання, він реалізує це питання. Усе одно постанова про обов'язковий продаж землі винятково через аукціони буде проведена Кабінетом міністрів, і ми не дамо грабувати наших громадян як у питаннях приватизації, так і в питаннях розподілу чи продажу земельних ресурсів", - запевняє Турчинов.

"Ми зупинимо корупцію, навіть якщо це не подобається комусь у секретаріаті або безпосередньо самому президенту", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Як відомо, у понеділок, 14 квітня, Ющенко в ході візиту у Варшаву заявив, що він противник того, щоб питаннями розподілу землі займалася центральна влада.

"Я б не хотів, щоб київська влада – у найширшому розумінні – акумулювала в собі ті механізми, які у попередні роки показали всю гнилість корупційної моделі: чи стосувалося це землі, чи то стосувалося майна", - сказав президент.

Він підкреслив, що уряд повинен не торгувати землею, а розробити прозорий механізм, за яким на місцях будуть вирішуватися питання її виділення.

На запитання, чи зупинить президент дію нової постанови уряду щодо земельних аукціонів, Ющенко сказав: "Це вже питання формальне".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування