Кабмін пропонує доступне житло в... селі

Вівторок, 1 квітня 2008, 14:15

Будинки на дві-чотири квартири у сільській місцевості в рамках реалізації програми "Доступне житло" можна буде придбати до кінця 2008 року.

Про це заявив міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбіда на прес-конференції в Києві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, при сучасних будматеріалах будівництво будинків такого типу займе три місяці, у той час як будівництво багатоповерхівок займає від восьми місяців до року.

Куйбіда також сказав, що Мінрегіонбуд "практично завершив" формування нормативної бази для будівництва доступного житла. Передбачається, що на одного мешканця такої квартири має припадати 18-20 кв. м.

Крім того, Куйбіда повідомив, що собівартість будівництва доступного житла знизиться за рахунок використання проектів уже збудованих в конкретному регіоні будинків і місцевих будматеріалів.

За словами міністра, будівництво 1 кв. м такого житла в поточному році може коштувати $450.

Міністр також повідомив, що зміни в закон "Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду" будуть внесені на розгляд Верховної Ради через тиждень.

"Я сподіваюся, вони (зміни) будуть внесені через тиждень. На наступному тижні вони будуть розглянуті в Кабінеті міністрів", - сказав він.

Міністр також повідомив, що попередньо визначено пілотні міста, де буде здійснюватися реконструкція застарілого житла. Це - Київ, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Харків, Чернігів, Суми, Миколаїв, Полтава, Донецьк і Дніпропетровськ.

За словами Куйбіди, загальна площа кварталів, що потребують реконструкції складе близько 5,6 млн кв. м.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування