Литвин згоден на перевибори, але перед тим хоче зміну

Середа, 5 березня 2008, 13:43

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин наполягає на тому, що Верховна Рада повинна розпочати роботу за будь-який умов, навіть якщо опозиція не розблокує трибуну.

"Ми вимагаєм, щоб принаймні завтра розпочинала роботу Верховна Рада", - заявив він у середу по закінченні безрезультатної зустрічі лідерів фракцій щодо розблокування парламенту.

"Якщо ця проблема (вступу в НАТО) є каменем спотикання, то треба її капсулювати, обійти, не навантажувати невирішеними проблемами оцей парламентській "віз", бо він скоро трісне, він скоро розламається – і приймати ті рішення, які вкрай необхідні", - сказав Литвин.

Реклама:

"Ну, наприклад, проблема газу – давайте її обговоримо, давайте зрозуміємо, що не лише політики мали одну правильну точку зору, що відбувається в цьому питанні... а щоб люди зрозуміли, що їх буде очікувати завтра, і до чого готуватись в українському суспільстві, які рішення скоординовані потрібно приймати", - додав він.

Також до нагальних питань Литвин відніс проблему цін, тарифів, заробітної плати, пенсій, тощо.

"Я переконаний, що саме в такій площині постановка питання не дозволить навіть з моральної, з політичної точки зору продовжити блокування. Ну, хай поблокують, хай чують, що обговорюють ті питання, які печуть українському суспільству – я думаю, це дасть змогу, врешті решт, вийти на прийнятне рішення" - зазначив Литвин.

ВІДЕО ДНЯ

"Потрібно тут продемонструвати силу волі і відповідальність", - наголосив він.

Водночас, за словами Литвина, "не буде цей парламент – буде наступний буде приблизно такий же, ну, зміняться відтінки – він залишиться такий же при нинішній виборчій системі"

"Тому якщо пече питання і йде сьогодні шантаж щодо того, що 31 числа чи якого там числа іншого останній день – то я пропоную: давайте зайдем на один день, приймемо закон про вибори за відкритими списками, як мінімум, або в мажоритарних округах..."

"Хай відбудуться ще одні вибори, хай ще раз перестраждають люди, але тоді, я переконаний, буде відповідальний парламент, коли буде передбачено чіткий механізм відповідальності депутата перед виборцями і механізм відкликання депутата в разі невиконання його парламентських повноважень. Тоді буде менше спокуси блокувати трибуну, бо люди будуть питати депутата за роботу, а не за ефективність протистояння у сесійній залі", - переконаний Литвин.

"На превеликий жаль, є намагання демонструвати погрози: "От, зберемся наступний раз у президента України і проведемо консультації щодо розпуску Верховної Ради. Але виникає питання: хто на себе візьме відповідальність і що зміниться при діючій виборчій системі, коли депутат повинен демонструвати відданість власне лідеру політичної сили, а не відповідальність перед українським суспільством", - підсумував він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування