Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" урізав газ Україні ще на 10%

Понеділок, 3 березня 2008, 14:40

"Газпром" скоротив постачання газу в Україну ще на 10% - до 46 млн. кубометрів.

Про це в понеділок на брифінгу заявив начальник управління по зв'язках із громадськістю НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Сьогодні о 9.35 "Укртрансгаз" одержав офіційну телефонограму по скороченню обсягів постачань газу від "Газпрому" на 25% від щодобових обсягів, що складає 38 млн. кубометрів. На даний момент отримана ще одна телефонограма зі збільшенням обмеження постачань ще на 10% – до 46 млн. кубометрів", – сказав він.

За словами Землянського, незважаючи на обмеження, на сьогоднішній день газотранспортна система працює в штатному режимі, усі споживачі України забезпечуються газом, а також забезпечується транзит газу.

Він висловив упевненість, що незабаром ситуація буде вирішена.

Як відзначив Землянський, таке обмеження на сьогодні "не критичне", тому що обсяги споживання газу складають щодоби в середньому 150 млн. кубометрів, а з урахуванням теплої погоди менше.

"НАК "Нафтогаз" на сьогодні має внутрішні резерви і готовий їх використовувати для покриття всіх споживачів України (по постачаннях газу)", – відзначив він.

За словами Землянського, цих резервів має вистачити не менш ніж на місяць. При цьому він не назвав обсягу цих резервів, відзначивши тільки, що "є газ внутрішнього видобутку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування