Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литва просить НАТО не закривати перед Україною двері

Субота, 29 березня 2008, 12:20

Литва на майбутньому самміті НАТО в Бухаресті буде домагатися, щоб організація не закрила двері перед бажаючими вступити в неї країнами.

Про це заявив президент Литви Валдас Адамкус у зверненні до народу в зв'язку з відзначуваною в суботу четвертою річницею вступу Литви в НАТО, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Святкуючи лише четверту річницю членства (в НАТО) ми вже можемо твердо сказати, що розширення альянсу - успіх не тільки наш, але і Європи, тому в Бухаресті Литва однозначно висловиться за надання членства всім кандидатам", - сказав він.

Як повідомили в суботу "Інтерфаксу" у прес-службі литовського президента, Адамкус у зверненні підкреслює важливість продовження процесу розширення НАТО.

"Принцип "відкритих дверей" повинен і надалі застосовуватися щодо всіх держав Європи, України і Грузії", - заявив президент.

Свою позицію Адамкус аргументував тим, що Україна і Грузія "однозначно обрали шлях демократії і напрям євроатлантичної інтеграції, вони належать до євроатлантичного простору і готові включитися в створення безпеки і стабільності в регіоні".

Президент Литви висловив надію на те, що "альянс зуміє протистояти можливим спробам країн, що не входять у НАТО, нав'язати альянсові свою волю".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування