Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога передав губернаторам і мерам брошури з критикою Тимошенко

Середа, 26 березня 2008, 09:39

Губернаторам і мерам, які брали участь у нараді під головуванням президента Віктора Ющенко у вівторок у Криму, роздали брошури з критикою дій уряду Юлії Тимошенко, пише "Комерсант-Україна".

"Усупереч звичаю, чиновники не розмовляли один з одним, а мовчки, не приховуючи подиву, гортали невеличку брошуру з папки з розданими матеріалами. Пізніше кореспонденту вдалося ознайомитися з цим документом. Після його прочитання стало ясно, що Юлія Тимошенко прийняла правильне рішення, відмовившись від поїздки в Крим", - говориться в статті.

Восьмисторінковий документ виявився "Експертним дослідженням роботи парламентсько-урядової коаліції" і складався, по суті, з негативних оцінок роботи Кабміну, зазначає видання.

Зокрема, у ньому стверджувалося, що прем'єр діє "у рамках початку її виборчої кампанії", головними напрямками роботи уряду є "піар-активність", а економічним питанням "приділяє недостатньо уваги".

"Його привезли нам із Києва, із секретаріату президента, і доручили роздати всім", - розповіли виданню представники оргкомітету наради.

Утім, у ході наради зміст документа не обговорювався – очевидно, секретаріат президента запропонував його мерам і губернаторам для самостійного вивчення, вважає видання.

Газета додає, що "критика на адресу чинного уряду почалася, лише коли президент передав слово першому заступнику глави СП Олександру Шлапаку", коли мова повелася про те, що Кабмін досі не підготував новий проект держбюджету-2008.

Останнім питанням, запропонованим до обговорення, стала прийнята урядом програма розвитку аеропортів до 2020 року – це питання до порядку денного додали нібито на прохання декількох губернаторів.

Як з'ясувалося, секретаріат президента категорично незадоволений рішенням Кабміну про передачу аеропортів із комунальної власності в державну. "Концепція перед ухваленням не обговорювалася з територіальними громадами. Хоча це питання прямо зачіпає їхні інтереси", - заявив Шлапак.

Губернатори і мери піддали ініціативу Мінтрансу жорсткій критиці, звинувативши керівництво відомства в "неприхованих спробах переділу власності". "А коли я говорю з чиновниками Мінтрансу про те, що вони не виконують указ президента про те, що аеропорти повинні бути в комунальній власності, вони мені просто в очі сміються", - заявив мер Львова Андрій Садовий.

Сторону місцевої влади в цьому конфлікті прийняв і голова Верховної Ради Арсеній Яценюк. А президент заявив, що особисто звернеться до прем'єр-міністра з вимогою призупинити введення цієї програми. "А якщо будемо говорити категорично, то я призупиню цю програму своїм указом", - пообіцяв Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування