Єхануров: "Ми повинні брати участь і в заходах ООН і НАТО"

Понеділок, 24 березня 2008, 09:45

Жодних змін у форматі участі українських миротворців у складі сил KFOR у зв'язку з останніми подіями в Косово не планується.

Про це заявив міністр оборони Юрій Єхануров в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", відповідаючи на відповідне запитання.

"Ніяких змін не планується. У нас там усе нормально. Щоранку я одержую інформацію про ситуацію в Косово. О 7.45 у мене на столі лежать відповідні доповіді. Ще через годину окрему доповідь робить начальник Генштабу", - сказав він.

"У той же час хотілося б сказати, що події, які відбулися на півночі Косово, є проблемою управління і планування", - додав Єхануров.

На питання про те, чи можлива участь України у нових миротворчих місіях, міністр оборони сказав, що "такі пропозиції не надходили".

"Але ми повинні брати участь і в заходах під егідою ООН, і об'єднаної Європи, і НАТО. І коли ми станемо частиною системи, не виникне питання, бути нам у Європі чи ні. Ми повинні бути там!", - заявив він.

"І якщо, наприклад, ми коли-небудь прийдемо зі своєю електроенергією на Балкани, а там у цьому є величезна потреба, це буде найкраще інвестиційне рішення. Для військових теж знайдеться багато цікавих проектів. Маючи таку авіацію, ми можемо спеціалізуватися на перевезеннях, у тому числі військових", - упевнений Єхануров.

Водночас, говорячи про затверджений цільовий план співробітництва Україна-НАТО на 2008 рік, міністр оборони сказав: "Ми узгодили цей план і будемо його виконувати".

"Наприклад, у п'ятницю на засіданні Ради національної безпеки й оборони йшла розмова про багатонаціональні навчання і допуск іноземних підрозділів на територію України. У цілому українські підрозділи візьмуть участь більш ніж у 30 військових маневрах, 11 із яких пройдуть на території нашої держави. Уперше ми будемо працювати з білорусами і румунами", - зазначив він.

"Якщо ж у Бухаресті Україна одержить пропозицію про приєднання до ПДЧ, ми готові в дуже короткий термін надати нові плани співробітництва. Вони в нас уже давно готові", - підкреслив Єхануров.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування