Тимошенко наказала вбити дітище своїх депутатів

Четвер, 20 березня 2008, 15:29

Блок Юлії Тимошенко наполягає на першочерговому розгляді в четвер питань про ліквідацію тендерної палати та пільг депутатам.

Про це заявила на прес-конференції прем’єр Юлія Тимошенко.

"Ми знаємо скільки пропаганди, провокацій навколо закону про державні закупівлі. Там де є Тендерна палата, яка стала ворогом номер один для всієї країни", - зазначила Тимошенко.

"Щоб раз і назавжди припинити дискусії про державні закупівлі, наша політична команда в Верховній Раді, повністю підтримає скасування закону про державні закупівлі, закону про Тендерну палату", - запевнила вона.

Після цього прем’єр пропонує ухвалити новий закон, який би зробив би максимально прозорою процедуру держзакупівель. При цьому вона пропонує покласти на Мінекономіки та контрольно ревізійне управління уряду функцію контролю, щоб "жодна державна копійка не була витрачена при закупівлі дарма або через корупційні схеми".

"Тобто наша фракція не піде з залу до тих пір, допоки ми не отримаємо скасування закону про тендерні закупівлі і скасування Тендерної палати", - заявила Тимошенко.

Крім того, БЮТ виступатиме за ухвалення закону про скасування депутатських пільг.

"Сьогодні ми маємо раз і назавжди поставити заслін тому, щоб депутати торгували собою і принципами. Тому наша друга вимога сьогодні до парламенту, щоб сьогодні або в крайньому випадку завтра з депутатів були скасовані пільги, а кожен депутат, який почав працювати в парламенті на себе, а не на людей, був позбавлений мандату з’їздом політичної сили", - заявила Тимошенко.

Також прем’єр висловилася за якнайскоріше ухвалення кадрових рішень, нагадавши, що уряд третій місяць працює без віце-прем'єра.

Вона нагадала, що всі ринки в країні монополізовані, зокрема і ринок нафтопродуктів, а тому антимонопольний комітет має отримати керівника.

Тимошенко висловила сподівання, що після голосування в першому читанні всіх законів, передбачених коаліційною угодою, будуть проголосовані і кадрові питання.

Як відомо, депутати БЮТ Осика і Яценко є ідеологами Тендерної палати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування