До харківського мера прийшла СБУ. А його нема

Вівторок, 18 березня 2008, 10:39

Співробітники Служби безпеки України проводять вилучення документів у Харківській міськраді.

Як повідомила УНІАН керівник прес-служби міськради Ніна Марченко, у ці хвилини в приміщенні міської ради перебувають 9 представників Управління СБУ в Харківській області, які "намагаються вручити постанову про проведення чи то обшуку, чи то виїмки документів у рамках якоїсь карної справи".

За її словами, у присутності представників засобів масової інформації зі співробітниками СБУ спілкується секретар Харківської міськради Геннадій Кернес.

Міський голова Харкова Михайло Добкін "відсутній у справах".

Марченко зазначила, що про прихід представників СБУ у міськраді "ніхто не був попереджений".

У свою чергу, Кернес відмовляється підписувати постанову про вилучення документів у його кабінеті, яку йому намагаються вручити працівники Управління СБУ в Харківській області, повідомило УНІАН джерело в правоохоронних органах.

Як відомо, на прес-конференції у понеділок Кернес заявив, що керівництву Харкова стало відомо про підготовку "широкомасштабної провокації", яку має провести Управління СБУ в області на чолі з генералом Андрієм Мухатаєвим стосовно Харківського міського голови, членів виконкому, міськради та органів місцевого самоврядування в цілому.

У зв’язку з цим влада Харкова направила телеграму главі секретаріату президента, генеральному прокурору, керівництву СБУ, комітетам Верховної Ради.

Після цієї заяви до Харкова у понеділок терміново прибула народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська, яка заявила, що фракція Партії регіонів ініціює створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування діяльності Мухатаєва.

Проект постанови про створення ТСК може бути поданий на розгляд Верховної Ради вже у вівторок, 18 березня, повідомила Богословська.

За матеріалами УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування