Тимошенко знайшла донорів для головної артерії

Середа, 12 березня 2008, 09:52

Модернізацію української газотранспортної системи будуть фінансувати іноземні інвестори.

Про це повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на засіданні уряду у середу.

За її словами, під час візиту до європейського союзу було досягнуто домовленостей щодо початку переговорів про фінансування технічної підтримки і модернізації "європейськими донорами" за тією схемою, що використовується для фінансування ЧАЕС.

"Є донори, які хочуть зібратися для фінансування і модернізації української ГТС, як це було і на Чорнобильській атомній станції. Це та ж сам технологія – збираються інвестори і вкладають на незворотній основі більшу частину коштів", - сказала Тимошенко.

За її словами, для модернізації та технічної підтримки треба 2,5 мільярдів доларів.

Коментуючи інші результати свого візиту, прем’єр повідомила, що також досягнуто домовленостей щодо започаткування діалогу із запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

"Ухвалено рішення, що переговорний процес починається і це значить, що ми крок за кроком будемо здійснювати заходи, щоб рано чи пізно, коли завершаться переговори, можна було сподіватися на безвізовий режим між Україною і ЄС", - сказала вона.

Також вдалося домовитися про співпрацю щодо митного оформлення товарів, які перетинають український та європейський кордон, автоматизований облік експорту-імпорту.

"Це значить, що ми будемо розмитнювати по експортних (європейських) деклараціях товар. Тоді у нас не буде стояти питання митної вартості, а державний бюджет буде суттєво наповнюватися", - зазначила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування