Ющенка турбує, що немає швидкої реакції на злочини

Вівторок, 11 березня 2008, 11:12

Президент Віктор Ющенко вимагає від органів митниці, прокуратури та СБУ більш координовано діяти на виконання його указу від 4 березня про програму боротьби з контрабандою та порушенням митних правил у 2008-2009 роках.

Таке завдання він поставив під час наради з питань протидії корупції в митних органах, що відбулася в секретаріаті президента, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я просив би попрацювати над тим, щоб ми мали узгоджений формат взаємодії по виконанню цієї програми, тому що одноосібно ні одна сторона нічого не зробить", - зауважив Ющенко.

На початку зустрічі президент позитивно оцінив роботу Державної митної служби за перші 2 місяці цього року. Підтвердженням таких оцінок є показники зростання митних зборів на 72%, зростання імпорту – на 29% у січні-лютому і виконання митницею на 142% плану надходжень до державного бюджету в лютому.

Ющенко висловив підтримку практиці звільнення працівників, які дискредитують роботу митниці. Зокрема, із середини лютого з таких підстав 18 митників, які обіймали високі посади в цьому відомстві, подали у відставку.

Президент наголосив на проблемах ефективності захисту економічного кордону, що залишаються невирішеними. Зокрема, за 2 останніх місяці СБУ та органи прокуратури порушили 80 кримінальних справ, у тому числі за фактом контрабанди товарів – 54 справи. Президент наголосив, що серед цих справ є чутливі та резонансні.

"Мене турбує час, який ми вже відвели на розслідування цих справ. Якщо немає швидкої реакції, якщо суспільство не знає, як будуть покарані злочинці, то відповідальність і прокуратури, і людей, які вчинили злочин, стає менш відчутною", - сказав Ющенко.

Глава держави доручив СБУ та ГПУ провести перевірку законності закриття кримінальних справ щодо контрабанди на суму понад 300 тис. грн., що були порушені протягом 2005-2007 років. На проведення такої перевірки відведено термін 30 днів.

Президент також висловив занепокоєння неповним компенсуванням податку на додану вартість і використанням векселів.

"Тема відмови від векселів дуже добра, але паралельно треба, щоб Міністерство фінансів виконувало свою роботу, щоб ми не відбирали обігові кошти у господарських структур через несвоєчасне компенсування ПДВ", - сказав Ющенко, вказавши на необхідність більш злагоджених дій у цьому митниці та Мінфіну.

Президент підкреслив, що бюджетних коштів достатньо для повернення ПДВ.

У нараді взяли участь голова Держмитслужби Валерій Хорошковський, т.в.о. голови Служби безпеки Валентин Наливайченко, Генеральний прокурор Олександр Медведько, з боку секретаріату президента - перший заступник глави секретаріату Олександр Шлапак та заступник глави секретаріату – уповноважений президента з питань контролю за діяльністю СБУ Ігор Пукшин.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:27
фотоУ Києві на Пейзажній алеї демонтували скульптуру без дозволу автора
17:23
Бахматюк програв апеляцію НБУ щодо 1,8 мільярда рефінансу банку "Фінансова ініціатива"
17:18
Історичні вибори у Мексиці. Розповідаємо, що відомо про першу жінку-президента країни – подкаст
17:10
Доказ теорії еволюції галактик: телескоп "Хаббл" показав кулясте скупчення зірок у сузір'ї Золотої Риби
17:01
футболГендиректор "Шахтаря": Ми точно не продамо Судакова за менш ніж 50 млн євро
16:59
Інфляція у травні зросла до 0,6%: які товари подорожчали найбільше
16:43
фотоМіністерка оборони Нідерландів без оголошення візиту приїхала в Україну
16:41
Дельфінарій "Немо" може мати філії в РФ і звʼязки з партією "Единая Россия" – розслідування
16:34
У туристичних районах Прикарпаття посилено працюють прикордонники – у ДПСУ пояснили чому
16:31
За місяць в Україні поменшало фінкомпаній, ломбардів та кредитних спілок
Усі новини...
Реклама: