Ющенко нагадав усім, що вони лакеї

Четвер, 7 лютого 2008, 11:42

Президент Віктор Ющенко обурений корупцією в місцевих органах влади та судах.

"Подивишся на все це... жулік сидить на жуліку, хабарник на хабарнику. Чому всі такі пихаті?", - обурився Ющенко під час наради з губернаторами, які доповідали йому про скарги громадян на дії органів влади та судів.

"За що ви зарплату отримуєте, яку я, як громадянин, вам теж плачу? Якщо немає реакції на те, що попирається закон, до якої прокуратури стукати?" - запитав президент.

За його словами, якщо чиновник або бізнесмен дає хабар, то це значить, що чиновник продається. "Я не можу представляти систему, до якої існує таке відношення, нам треба щось змінювати!" - зазначив Ющенко.

Крім того, президент звернув увагу на необхідність судової реформи: "Якщо суд хоче піднятися з колін, то президент йому тут перший партнер, прокурор – другий. Нам потрібен діалог, який був би продуктивний, не гаючи часу, не чекаючи парламенту".

"Ми ж будуємо правове суспільство, де право в центрі всього, де людина в центрі всього, а держава є лакеєм! Я хочу, щоб почуття слуги пробудилося в державі", - заявив Ющенко.

За підсумками наради з губернаторами президент пообіцяв "з десяток указів", у тому числі і кадрових.

У свою чергу губернатор Рівненської області Віктор Матчук обурився діями депутата Богдана Губського.

За словами Матчука, до нього звернулася людина про допомогу і він, як губернатор, у свою чергу попросив про допомогу Губського.

"Я звернувся до народного депутата, листа йому направив глава секретаріату президента... Але він відмовився брати участь у цих програмах. Сказав, що є народним депутатом і не займається цими речами", - сказав Матчук.

"Але це ненормально! У людини має бути внутрішня потреба допомогти, яку, можливо, треба підкріпити законодавством", - додав губернатор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: