Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вирішила відновити "шахтарські династії"

Середа, 6 лютого 2008, 15:38

Уряд схвалив законопроект про підвищення престижності шахтарської праці, який передбачає введення погодинної оплати праці і підвищених пенсій для шахтарів, а також пільги щодо отримання вищої освіти шахтарями та членами їхніх родин.

Про це повідомила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Ми і далі бачимо вугілля як стратегічний енергоресурс, і тому починаємо комплекс реформ вугільної галузі, першим кроком яких є затвердження урядом законопроекту про підвищення престижності шахтарської праці", - зазначила вона.

За її словами, відповідно до цього законопроекту має бути введена система погодинної оплати праці шахтарів, яка співмірна із середньою заробітною платою шахтарів країн Європейського Союзу.

"Перехід на погодинну оплату праці шахтарів – це норма для більшості країн, які мають вугледобувні підприємства", - наголосила Тимошенко.

"Тому що коли шахтарі працюють по здільній оплаті, вони залежать від того, як швидко будуть працювати і наскільки багато вугілля зможуть видобути – тому вони часто нехтують за своєю власною ініціативою правилами безпеки, що є причиною багатьох великих аварій із летальними наслідками", - додала вона.

Також прем’єр повідомила, що схавлений законопроект передбачає: надання пенсій за особливі заслуги шахтарям, стаж яких складає не менше 15 років; пільгові процедури отримання вищої освіти для тих, у кого стаж складає від 3 років, членів сімей загиблих шахтарів, а також дітей, стаж роботи батьків яких під землею складає не менше 15 років; а також низку преференцій для молодих спеціалістів.

Прем’єр зазначила, що запропоновані зміни спрямовані, зокрема на те, щоб в Україні відновилися "шахтарські династії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування