Тимошенко відправила Турчинова зняти Україну з гачка

Вівторок, 5 лютого 2008, 17:55

Міністерство закордонних справ і Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" за участю прем’єр-міністра України, мають розпочати переговори з країнами-постачальниками газу про перехід на прямі поставки без участі посередницьких структур.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це йдеться у протоколі за підсумками наради з питань фінансового стану НАК "Нафтогаз України", яка відбулася у вівторок за участю прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

За словами Тимошенко, цей протокол має бути доопрацьованим протягом двох днів, щоб укластися у визначені Президентом терміни. "Лише 10 днів є для того, щоб втілювати ці речі", – відзначила Тимошенко.

Вона також повідомила, що план фінансового оздоровлення НАК "Нафтогаз України" має бути розроблений протягом 10 днів.

Крім того, прем’єр-міністр заявила, що контроль за виконанням усіх доручень стосовно цих питань буде покладений на першого віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова.

"Я теж буду ці 10 днів контролювати все, що робиться", - додала Тимошенко. Прем’єр підкреслила, що треба "зняти НАК "Нафтогаз України" і всю країну з гачка найбільшої корупційної моделі, яка існує на просторі СНД та Європи".

1 лютого Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення протягом 10 днів узгодити єдину стратегію щодо газових переговорів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування