Ющенко дав Тимошенко місяць на роздуми про козаків і кіно

Неділя, 3 лютого 2008, 12:55

Президент Віктор Ющенко підписав указ про відзначення у 2008 році 360-ї річниці подій, пов'язаних з початком Національно-визвольної війни під проводом гетьмана Богдана Хмельницького.

Кабінету міністрів доручено розробити за участю Національної академії наук у місячний строк та затвердити план заходів на 2008 рік з відзначення 360-ї річниці цих подій, повідомляє прес-служба президента.

Згідно з указом від 1 лютого, уряд має, зокрема, передбачити створення документального та художнього фільмів, присвячених Національно-визвольній війні, проведення у навчальних закладах та закладах культури тематичних заходів з висвітлення діяльності Хмельницького та його соратників, а також активізацію наукових досліджень з цього приводу.

Крім того, Кабміну, Раді міністрів АРК, обласним, Київській та Севастопольській міськдержадміністраціям доручено забезпечити за участю Ради Українського козацтва проведення у лютому 2008 року у Києві Всеукраїнського з'їзду козацьких організацій України, приуроченого до 360-ї річниці початку Національно-визвольної війни.

Вони також мають вивчити питання щодо присвоєння окремим навчальним закладам, установам, військовим частинам імен Хмельницького та його соратників, а також відповідного найменування чи перейменування в установленому порядку проспектів, площ, вулиць та парків у населених пунктах України.

Президент також доручив вирішити питання про спорудження пам'ятників Хмельницькому та його соратникам у містах Сімферополі та Севастополі, в обласних центрах, інших населених пунктах, а також установлення пам'ятних знаків та меморіальних дощок у місцях, пов'язаних з їх життям та діяльністю.

Міністерству закордонних справ доручено забезпечити проведення у 2008 році закордонними дипломатичними установами України заходів з відзначення 360-ї річниці згаданих подій.

Державному комітету телебачення та радіомовлення доручено організувати цикли теле- і радіопередач, присвячених життю і діяльності Хмельницького та його соратників.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування