Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Втікачів з корабля "НСНУ" проситимуть втекти і з Ради

Четвер, 28 лютого 2008, 20:58

Якщо депутати від фракції "НУ-НС", що заявили про вихід із партії "НСНУ", голосуватимуть не солідарно із позицією фракції, їх проситимуть скласти депутатські повноваження.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив член фракції "НУ-НС" Роман Зварич, підтвердивши, що зазначені депутати можуть голосувати не так, як буде вирішено усією фракцією.

"Але, на мою думку, парламент зараз побудований за принципом політичної відповідальності, тобто за кожним депутатом має стояти реальна політична сила", - зауважив депутат.

"Мені здається, що було б більш послідовно і принципово з боку цих депутатів скласти свої мандати, оскільки вони відмовляються від політичної відповідальності тої партії, що забезпечила їх обрання депутатами", - додав він.

Зварич заявив, що наразі ніхто із депутатів, що заявили про вихід із партії, не склали свої мандати.

На питання, які будуть дії фракції, якщо зазначені депутати голосуватимуть протилежно до її позиції, Зварич сказав: "Це питання обговорювалося на фракції і на рівні політичної ради. Ми будемо прямо вимагати від наших колег скласти свої повноваження".

Коментуючи вихід окремих членів із "НСНУ", депутат сказав: "Подивіться на перелік осіб, що відходять від нашої партії... Думаю, аж надто очевидним є той факт, що це робиться в дуже тісному порозумінні із главою секретаріату президента".

"Оскільки мова йде про губернаторів або людей, що є дуже наближеними до Балоги", - додав він.

Зварич заявив, що партія "НСНУ" "сильна, вона росте, проблеми в нас є в окремих областях – зокрема у Дніпропетровській області – це одна з проблемних партійних організацій".

"Жалію, що будучи губернатором цієї області, Віктор (Бондар), як член президії, можливо, не доклав достатньо зусиль, щоб оздоровити цю регіональну організацію", - сказав він.

Зварич звернув увагу, що Бондар, який заявив про намір вийти з партії, "досі є членом її президії".

"Якщо хтось несе відповідальність, що якісь обіцянки чи зобов'язання не були виконані, то щонайменше, думаю, кожен член політпрезидії мав би їх в рівній мірі нести на собі", - сказав депутат.

Як відомо, 15 лютого про вихід із "НСНУ" заявив глава секретаріату президента Віктор Балога. 19 лютого про вихід заявили Роман Безсмертний та п'ятеро депутатів Оксана Білозір, Михайло Полянчич, Ігор Кріль, Віктор Тополов та Василь Петьовка.

Днями про вихід з партії заявив губернатор Херсонщини Борис Сіленков, про намір виходу – губернатор Дніпропетровщини Віктор Бондар, про можливість виходу – губернатор Київщини Віра Ульянченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування