Яценюк пропонує комуністам спробувати – їх лякає "кишеня"

Четвер, 21 лютого 2008, 12:24

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що на ухвалення нових змін до Конституції, в ідеалі, мають погодитися всі 450 депутатів парламенту.

Про це він сказав на своїй зустрічі з представниками фракції Комуністичної партії, коментуючи, на їхнє прохання, засідання Конституційної ради при президенті, яке відбулося у середу.

Яценюк нагадав свою позицію, що зміни до Конституції мають затверджуватися у стінах парламенту, як це передбачено процедурою.

"Крім того, Конституція має стати документом національної єдності. Це означає, що має бути не просто 300, а бажано 450 голосів (депутатів Верховної Ради). Це практично нереально, але цього треба хоча б намагатися досягнути", - сказав він.

Разом із тим, комуністи розкритикували створення Конституційної ради при президенті України.

Зокрема, член фракції КПУ Ігор Алексєєв зазначив, що спілкувався зі своїми колегами після засідання ради у середу і в нього склалася думка, що на цьому засіданні заслуховувалися лише пропозиції президента щодо змін до Конституції.

"Ми розуміємо, що все це робиться для того, щоби прийняти зміни до Конституції під президента, із суттєвим розширенням його повноважень, і вивести це прийняття за рамки парламенту", - сказав він.

У свою чергу, лідер фракції КПУ Петро Симоненко наголосив, що вважає відповідну Конституційну раду "кишеньковою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: