Тимошенко: "Я ніколи не грюкну дверима"

Середа, 20 лютого 2008, 10:53

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко підкреслює, що в неї немає "стратегічної конфронтації" з президентом Віктором Ющенком, хоча допускає можливість руйнування чинної команди.

Про це вона заявила в інтерв'ю російській газеті "Ведомости", відповідаючи на питання, як їй працюється з Ющенком.

"Я думаю, мені ніколи легко не буде. У демократичних суспільствах політична конкуренція – досить реальна річ. У відносинах Ющенко – Тимошенко немає стратегічної конфронтації. На даний момент ми працюємо з президентом в одній демократичній команді", - сказала вона.

"Зруйнувати цю команду, звичайно, можна, але питання – навіщо? Уряд сьогодні працює успішно, і я готова підтримати Віктора Ющенка ще на один термін президентства, якщо мені як главі уряду дадуть проводити реальні реформи", - додала Тимошенко.

Прем'єр зазначила, що "у кожній демократичній країні і при будь-якій політичній системі в тій чи іншій мірі між керівниками країни виникають дискусії – це нормально, це не трагедія".

"Усі прекрасно знають, що у своїй роботі я не приймаю правил гри, які послаблюють країну, знищують її можливості чи переводять у стан третьорозрядних країн. І я готова до того, що на шляху до змін буду стикатися з колосальною протидією. Мова не про відносини з президентом, мова про світоглядні цінності української влади", - наголосила вона.

Коментуючи думку, що посада прем'єра для Тимошенко є лише майданчиком для підготовки й участі в президентських виборах, вона сказала: "Це кон'юнктурний погляд на речі".

"Я ніколи не грюкну дверима", - запевнила Тимошенко, додавши, що кожен свій день вона присвячує "дійсному служінню країні".

При цьому Тимошенко зазначила, що "усі посади тимчасові, як, утім, і чиновники".

"Для мене ні посада, ні гроші не представляють жодної цінності… Сьогодні мене абсолютно не цікавить, що поганого говорять про мене державні діячі і політики. Для мене головне – реакція суспільства, людей, а не політиків, все ефірне сміття і навіть тимчасові відставки мене не хвилюють. Я поіменно знаю політиків, які ведуть розмови про відставку уряду, про розвал демократичної коаліції. Але вони досить скоро і безславно підуть з політичної арени", - запевнила Тимошенко.

Водночас, коментуючи заяви про можливість нових виборів, прем'єр і лідер БЮТ зазначила: "Нашій команді дострокові вибори не страшні... При виборах нового парламенту ми б і депутатів більше провели, і уряд більш лояльний сформували. Але... ще одні позачергові вибори – це погано для країни, якій сьогодні більш за все потрібна стабільність".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування