Помер головний опонент Саакашвілі

Середа, 13 лютого 2008, 09:14

Відомий грузинський опозиціонер і бізнесмен Бадрі Патаркацишвілі, якого грузинська влада звинувачувала в підготовці держперевороту, помер у своєму будинку в Лондоні.

Про це повідомляє агентство "Новости-Грузия" з посиланням на одного з лідерів партії "Наша Грузія" Нону Гапріндашвілі.

За попередніми даними, причиною смерті став серцевий напад. До цього жодних даних про його хворобу не поширювалося, зазначає агентство.

Гаприндашвілі також зазначила, що бізнесмен не хворів і "почувався добре".

"Це відбулося об 11 годині (ночі) у будинку Бадрі поблизу Лондона. Наскільки мені відомо від його родичів, причиною було серце", - заявив друг і бізнес-партнер Патаркацишвілі Борис Березовський агентству "Ройтерз" по телефону.

Водночас колишній начальник виборчого штабу Патаркацишвілі Раті Шартава зазначила:

"Фахівці встановлюють причини смерті. На мій погляд, останнім часом він сильно переживав події, що відбуваються в Грузії. Думаю, це і стало причиною смерті Бадрі Патаркацишвілі".

Патаркацишвілі був одним з найвпливовіших опонентів чинної влади Грузії. Він зайняв третє місце на позачергових президентських виборах 5 січня, набравши 7,1% голосів виборців.

Грузинські правоохоронні органи звинувачували його в змові з метою повалення державного ладу. Патаркацишвілі був оголошений у міжнародний розшук через Інтерпол.

Патаркацишвілі також є колишнім партнером по бізнесу і другом Бориса Березовського.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування