Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"РосУкрЕнерго" залишиться під ковпаком

Четвер, 31 січня 2008, 21:17

Нацкомісія регулювання електроенергетики вирішила продовжити розгляд питання про порушення компанією "УкрГаз-Енерго" ліцензійних умов з постачання природного газу.

Члени комісії ухвалили таке рішення з урахуванням того факту, що "УкрГаз-Енерго" оскаржило в Окружному адміністративному суді Києва законність позапланової перевірки.

НКРЕ вирішила повернутися до розгляду цього питання після ухвалення судом рішення в даній суперечці.

Начальник відділу ліцензійного контролю в нафтогазовому комплексі НКРЕ Василь Науменко в ході засідання повідомив, що вони виявили кілька порушень "УкрГаз-Енерго" ліцензійних умов.

"УкрГаз-Енерго" за 11 місяців 2007 року, за даними самого ж трейдера, поставило споживачам 25 млрд 176,233 млн куб. м газу, у кілька разів перевищивши погоджений з НКРЕ обсяг поставок (5,04 млрд куб. м у рік).

Крім того, газовий трейдер протягом минулого року несвоєчасно надавав щомісячну звітність про розрахунки за газ з контрагентами (постачальниками ресурсу і споживачами).

Також "УкрГаз-Енерго" несвоєчасно звітував про обсяги газу, закачаного в підземні сховища.

Газовий трейдер відмовився надати комісії у встановлений термін усі необхідні для перевірки документи, що є порушенням не тільки ліцензійних умов, але і вимог закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

"УкрГаз-Енерго", за словами Науменка, відмовилося надати НКРЕ реєстр договорів за 2007 рік, договір закупівлі-продажу природного газу, укладений з RosUkrEnergo AG (Швейцарія) у лютому 2006 року, а також акти прийому-передачі природного газу.

"УкрГаз-Енерго" створено в лютому 2006 для реалізації газу споживачам України. НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo AG (Швейцарія) належить по 50% акцій "УкрГаз-Енерго".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування