ПАРЄ добереться до України не раніше осені

Вівторок, 29 січня 2008, 13:55

Голова моніторингового комітету ПАРЄ Сергій Головатий прогнозує, що заслуховування українського питання на сесії відбудеться не раніше осені 2008 року.

Про це він повідомив на прес-конференції у вівторок, відповідаючи на питання журналістів, передає Ліга.

Головатий нагадав, що слухання доповіді по виконанню Україною зобов'язань, узятих перед Радою Європи, відбувається раз на два роки.

За його словами, зокрема, за підсумками останнього візиту в Україну співдоповідачів ПАРЄ з українського питання має бути підготовлена попередня доповідь, що спочатку буде заслухана на засіданні моніторингового комітету в середині березня.

Головатий зазначив, що, відповідно до процедури, приділяється три місяці для коментарів і зауважень щодо даної доповіді з боку України, після чого співдоповідачі ПАРЄ знову приїдуть з візитом в Україну, і тільки після цього буде підготовлений проект самої доповіді.

Раніше доповідач ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен заявила, що зняття моніторингу, проведеного Радою Європи щодо України, залежить від роботи українського парламенту, що має прийняти низку законів, необхідних для виконання зобов'язань, узятих Україною перед ПАРЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування