Тимошенко і Ющенку радять укріпити дубляж гривнею

Понеділок, 28 січня 2008, 17:37

Для забезпечення рішення КС щодо дублювання іноземних фільмів українською мовою виробникам треба надавати певні преференції, насамперед, фінансові.

Таку думку висовив перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус, коментуючи заяву президента Віктора Ющенка про те, що уряд має забезпечити безумовне виконання рішення КС.

Курус зауважив, що "вже давно час відмовитися від методів тиску на телевізійні канали і кіностудії з метою збільшення дублювання фільмів державною мовою чи виробництва українського кіно".

"Очевидно, що виробникам треба надавати певні преференції, насамперед фінансові", - зазначив представник Нацради.

Курус висловив сподівання, що "уряд, який заявляв, що підтримуватиме розвиток української культури, знайде кошти і для дублювання фільмів українською мовою, і для збільшення виробництва вітчизняного кіно".

Крім того, він висловив надію на те, що, "крім "високого" кіно, яке виставляється на міжнародних кінофорумах, але яке не доходить до масового глядача, буде створена і певна інфраструктура для виробництва популярного кіно".

"Гадаємо, вітчизняні канали незабаром матимуть змогу робити своє, якісне кіно, наповнене українським контекстом, що замінить російські серіали, які, до речі, знімаються в Україні", - заявив Курус.

"Переконані, що 2008 рік стане переломним для української кіноіндустрії", – додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування