Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" не захотів домовлятися з "Газпромом"

П'ятниця, 25 січня 2008, 20:10

ВАТ "Газпром" (Росія), НАК "Нафтогаз України" (Україна), ЗАТ "УкрГаз-Енерго" (Україна) і "РосУкрЕнерго" (Швейцарія) проводять в Києві в українському представництві "РосУкрЕнерго" переговори про постачання газу.

Про це повідомив виконавчий директор "РосУкрЕнерго" Дмитро Глєбко в п’ятницю журналістам у Києві.

За його словами, основні теми переговорів - це питання безперебійного постачання газу споживачам України у поточному році.

Також основною темою є виконання зобов`язань НАК "Нафтогаз України" з транзиту російського газу територією України європейським споживачам і про погашення заборгованості "Нафтогазу України" і "УкрГаз-Енерго", що накопичилася, за спожитий газ.

За словами Глєбка, представник "Нафтогазу України" "зайняв достатньо неконструктивну позицію і відмовився фактично від вирішення поставлених питань, і через 20-30 хвилин залишив засідання".

"Ми дуже стурбовані даною ситуацією, оскільки основний наш пріоритет – це безперебійне постачання газу споживачам України, особливо в зимовий період, що вимушує нас купувати додаткові об`єми російського газу", - сказав Глєбко.

Неконструктивність позиції керівництва "Нафтогазу" підтвердив і голова правління ЗАТ "УкрГаз-Енерго" Ігор Воронін.

"На жаль, переговори між "Газпромом", "Нафтогазом України", "УкрГаз-Енерго" і "РосУкрЕнерго" зірвані з вини неконструктивної позиції "Нафтогазу України", - сказав він.

Сам Діденко відмовився коментувати журналістам хід переговорів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування