Тимошенко радить усім робити висновки з історії. Янукович каже "неможливо"

Вівторок, 22 січня 2008, 08:44

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко переконана, що необхідно зробити висновки з уроків нашої історії та подбати про те, щоб незалежність і соборність завжди були невід’ємними атрибутами України.

Про це йдеться в її привітанні з нагоди Дня Соборності України, який відзначається 22 січня.

"Я глибоко переконана, що ця подія є важливою історичною віхою в боротьбі Українського народу за свободу, яка залишиться у пам’яті сьогоднішнього і прийдешніх поколінь", - заявляє Тимошенко.

На її думку, "проголошена на майдані перед святою Київською Софією ідея соборності ознаменувала відродження Української державності та національної гідності".

"Розмаїття традицій, унікальність історичного досвіду кожного куточка України ми вважаємо не проблемою, а ознакою духовного багатства нашої країни. Ця риса стала основою для формування особливості, самобутності нашої нації", - наголошує прем’єр.

При цьому Тимошенко вказує на символічність того, що цього року День Соборності збігається з 90-річчям від дня проголошення IV Універсалом Центральної Ради незалежності Української Народної Республіки.

"Незалежність держави прямо пов’язана з її цілісністю, соборністю. Глибоко переконана, що це знає і розуміє кожен з нас", - зазначає вона, додаючи, що усі соціологічні опитування доводять: громадяни хочуть жити в єдиній країні, хочуть бути в мирі та злагоді.

"Ми зобов’язані зробити висновки з уроків нашої історії та подбати про те, щоб Незалежність і Соборність завжди були невід’ємними атрибутами нашої держави. У День Соборності України бажаю Вам, дорогі мої, добра та щастя, здоров’я та наснаги! В єднанні наша сила!", - наголошує Тимошенко.

Водночас, лідер Партії регіонів, голова "тіньового" опозиційного уряду Віктор Янукович у своєму привітанні до Дня соборності наголошує, що "історична пам'ять, очищена від ідеологічних нашарувань, від тягаря минулого, потрібна нам сьогодні як ніколи".

"На жаль, українське суспільство все ще залишається поділеним. І не останню роль у цьому відіграють політики, які продовжують ігнорувати наявність відмінностей в ментальності мешканців різних регіонів нашої держави", - заявляє він, згадуючи про мовне питання та суперечки щодо НАТО.

"Неможливо говорити про повноцінне об'єднання і в умовах політичного протистояння, яке існує у Верховній Раді", - стверджує Янукович, зазначаючи, що "незважаючи на заклики Партії регіонів створити широку коаліцію... помаранчеві лідери не прислухалися до них".

"Таким чином ми отримали парламентську більшість з мінімальною перевагою в голосах і гарантоване збереження внутрішньополітичної нестабільності з усіма наслідками, що звідси випливають", - наголошує лідер "регіоналів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування