Наливайченко "відстрілявся" по всіх фракціях

Середа, 16 січня 2008, 17:22

Кандидат на посаду голови СБУ Валентин Наливайченко провів зустрічі з усіма фракціями Верховної Ради.

Про це він заявив журналістам у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Наливайченко підкреслив, що його кандидатура була обговорена і на засіданні комітету з питань національної безпеки й оборони України.

На даний час Наливайченко є виконувачем обов'язків голови СБУ. "Усе, що передбачено законом, я виконав", - підкреслив він.

На питання про те, що він казав під час зустрічей з депутатами фракцій Верховної Ради, Наливайченко сказав:

"Правду, правду відносно того, що головне не Наливайченка призначити, а підтримати людей, що працюють у службі".

"Підтримати зарплатами, підтримати законами, що передбачали б не тільки інформаційну діяльність СБУ, оскільки вона зараз дуже обмежена, а й можливість там, де є корупція у вищих ешелонах влади, працювати більш дієво", - пояснив він.

Крім того, Наливайченко повідомив, що під час цих зустрічей говорив і про такі пріоритети в роботі СБУ як боротьба з контрабандою, посилення можливостей СБУ в плані інформування органів влади.

На питання про те, які фракції за його відчуттями готові підтримати його при призначенні на посаду голови СБУ, він сказав: "Ви знаєте, не це було головне і відчуття тут не головне".

"Головне сказати правду, а вже після цього - якщо від мене очікують, що я буду лавірувати і казати приємні речі, то я кілька разів уже казав: СБУ - не гривня, вона не може подобатися всім", - додав керівник СБУ.

Як відомо, 19 грудня 2007 року президент Віктор Ющенко вніс подання у Верховну Раду щодо призначення Наливайченка головою СБУ.

Перший заступник голови СБУ Наливайченко виконує обов'язки голови СБУ з 22 грудня 2006 року, коли парламент звільнив тодішнього голову відомства Ігоря Дріжчаного.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування