Кушнарьов сподівається, що новий рік допоможе Ющенку вжитися в роль

Середа, 27 грудня 2006, 13:43

Оцінки 2006 року у двох найбільших політичних сил - Партії регіонів і БЮТ - діаметрально протилежні.

Зокрема, один з лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов оцінив підсумки цього року "скоріше позитивно, ніж негативно", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, рік, що минає, був складним: "Він дозволив нам усім набагато краще побачити, що робити далі ...і розуміти, що усім нам треба вчитися працювати в цьому новому форматі (в умовах конституційної реформи)".

Депутат позитивно оцінив роботу парламенту й уряду: "Ми маємо ефективно працюючий парламент, ми маємо уряд, що досить ясно розуміє свою роль у сьогоднішній Україні, знає, що робити далі".

При цьому, за словами Кушнарьова, поки "дуже важко" звикає до своєї нової ролі президент країни.

"Ми бачимо президента, що поки дуже важко звикає до своєї нової ролі і періодично все ще живе ілюзіями повернення до минулої моделі влади. Але думаю, що цей рік і йому дозволить краще зрозуміти свою нову роль у системі української влади", - відзначив він.

На думку депутата, якщо порівняти нинішній рік з попереднім, то "в однієї частини суспільства, можливо, розчарувань і стало більше, але інша половина України все-таки зітхнула з великим полегшенням і надією". "Треба починати рух назустріч один одному", - додав він.

Разом з тим, заступник лідера фракції БЮТ Олександр Турчинов назвав підсумки цього року "досить смутними".

"Тому що люди, замість того, щоб одержати владу, за яку вони голосували, завдяки зрадництву, одержали зовсім інший уряд, зовсім іншу поки перспективу", - сказав він.

При цьому Турчинов висловив переконання, що у 2007 році в результаті дострокових парламентських виборів у країні будуть інші парламент і уряд.

"Я впевнений, що 2007 рік, а цифра сім, ви знаєте, досить унікальна, буде для України переломним. Будуть у нас і дострокові вибори, буде в нас і парламент, що не продається, буде в нас уряд, що працює на Україну", - сказав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування