В Україні дострокових парламентських виборів не буде

Середа, 27 грудня 2006, 13:19
У 2007 році в Україні дострокових парламентських виборів не буде, вважають в Українському центрі економічних і політичних досліджень ім. Разумкова.

"Ні в першій половині 2007 року, ні до кінця року все-таки дострокові вибори в парламент не відбудуться", - заявив на прес-конференції в середу  в Києві директор політико-правових програм Центра Разумкова Юрій Якименко.

Він нагадав, що на проведення дострокових парламентських виборів впливає цілий ряд факторів: наявність конституційних основ для їхнього проведення, "загальний соціально-економічний фонд" у суспільстві і наявність політичних інтересів.

За словами Якименко, у першу чергу останнє відноситься до президента і до тих політичних сил, що представлені в коаліції або в уряді України.

"З погляду сьогоднішнього дня, швидше за все, складно прогнозувати такий характер існування конфліктного стилю взаємин у наступному році. Але все-таки поки немає основ говорити про наявність якихось передумов для кризової ситуації", - підкреслив він.

Він також вважає, що якщо урядові удасться уникнути "кризових ситуацій, таких як Алчевск, або масштабних соціально-економічних потрясінь у зв'язку з підвищенням комунальних тарифів", і ситуація буде залишатися в сьогоднішніх рамках, "тоді не буде соціально-політичних основ для проведення позачергових парламентських виборів".


Останні парламентські вибори в Україні пройшли наприкінці березня 2006 року. Після набрання чинності конституційною реформою термін повноважень Верховної Ради збільшений з 4 до 5 років.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування