Дивлячись назад, лідер "Нашої України" бачить безплідність і хаос

Вівторок, 26 грудня 2006, 16:30

Лідер фракції "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко вважає головним політичним підсумком 2006 року проведення вільних демократичних виборів у парламент, введення змін до Конституції і неузгодженість дій демократичних сил.

Про це він сказав, аналізуючи підсумки 2006 року і перспективи 2007 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Кириленко відзначив, що зміни до Конституції "є політико-правовим хаосом, що стає все більш помітним для простих громадян". "Це дуже небезпечно", - сказав він.

"Роз'єднаність демократичних сил - це урок для всіх, хто хотів би зробити висновки зі зроблених помилок і забезпечити нову якість демократичної платформи", - додав депутат.

Лідер фракції висловив надію, що 2007 рік стане "роком пошуку позитивних рішень і виходу на європейську якість політики".

Говорячи про економічний аспект, Кириленко відзначив, що уряд Юрія Єханурова "обрав доктрину мінімального втручання в економіку, малий і середній бізнес розвивалися без адміністративного втручання, розвиток економіки мав позитивну динаміку, збільшувалися і соціальні показники, і показники внутрішнього валового продукту".

На його думку, закладена попереднім урядом доктрина діє дотепер: "Якщо не будуть відновлені методики адміністративного тиску, податкових переслідувань, зловживань при перевірках, то економіка ще якийсь час зможе спокійно реагувати на хаос, посіяний змінами в Конституцію".

Однак Кириленко відзначив, що в плані серйозних економічних реформ 2006 рік "у силу політичних причин виявився абсолютно безплідним".

Депутат не виключає, що 2007 може принести продовження політичної боротьби. Разом з тим, у випадку скасування політреформи або "виходу на нову якість Конституції", що буде предметом компромісу всіх сторін, країна може одержати можливість до наступних президентських виборів думати про прийняття нових економічних законів і проведенні економічних реформ.

"Однак, якщо між політичними силами не буде знайдений компроміс ми усі можемо стати учасниками дострокових парламентських виборів", - підкреслив він.

За словами Кириленка, "конфронтація для нас не є самоціллю - ми б хотіли наведення елементарного порядку в питанні повноважень влади як центральної, так і місцевої".

"Це необхідно, насамперед, зробити в інтересах громадян, тому що хаос, що вже спостерігається на центральному рівні (влади), обов'язково може перекочувати на місцевий рівень", - додав він.

"Чи приведе це до дострокової парламентської виборчої кампанії - це відкрите питання на сьогоднішній день. Імовірність цього продовжує бути високою", - вважає Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування