Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман і Чорноволу пропонують розслідувати корупцію Мороза

Вівторок, 26 грудня 2006, 13:49

Депутати БЮТ Віктор Таран-Терен і Василь Деревляний пропонують Раді створити комісію для розслідування корупційних дій керівництва СПУ і КПУ при створенні коаліції.

Про це йдеться проекті постанови N2672, повідомляють "Українські новини".

У пояснювальній записці до проекту постанови депутати стверджують, що коаліція, до складу якої входять фракції ПР, СПУ і КПУ, представляє інтереси груп, небезпечних для економіки.

"Останнім часом у засобах масової інформації, виступах депутатів, які представляють різні політичні сили, з вуст рядових громадян України звучать застереження у зв'язку з приходом до влади і домінуванням у важливих сферах економіки кланово-олігархічних груп, які сповідують симпатії до певних політичних сил", - йдеться у пояснювальній записці.

При цьому депутати вважають, що можливість створення такої коаліції відкрилася через корумпованість верхівки СПУ і КПУ.

"Фактична поразка помаранчевих сил, що завершилася формуванням у Верховній Раді України так званої "антикризової" коаліції в черговий раз довела продажність старої партноменклатури, яка представлена в керівництві парламенту представниками Соціалістичної партії України і КПУ", - йдеться в документі.

Автори проекту пропонують включити в комісію 11 депутатів, її главою обрати Деревляного, а його заступником - Ярослава Кендзьора (блок "Наша Україна").

До складу вони пропонують, крім них, обрати депутатів Таран-Терена й Андрія Шкіля (БЮТ), Юрія Болдирєва, Ганну Герман, Тараса Чорновола, Григорія Калетника (усі від фракції Партії регіонів), Лілію Григорович (НУ), Ярослава Мендуся (СПУ) і Миколу Кравченка (КПУ).

Таран-Терен і Калетник пропонують створити комісію терміном на 6 місяців, а її перший звіт заслухати не пізніше, ніж через три місяці від дня її створення.

ПР, СПУ і КПУ створили коаліцію в липні.

Обком

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування