Костусєв вирішив оштрафувати дочку РосУкрЕнерго

Вівторок, 19 грудня 2006, 15:19

Єдиний імпортер газу в Україні ЗАТ "Укргаз-Енерго" порушило терміни подачі необхідної інформації в Антимонопольний комітет України, у зв'язку з чим останній має намір оштрафувати його на суму до 1% річного виторгу.

Про це повідомив перший заступник глави АМК Юрій Кравченко в ході круглого столу в Києві у вівторок.

"На запит АМК "УкрГаз-Енерго" не відповіло, у зв'язку з чим ми порушили справу про ненадання інформації у встановлений термін. Я вас запевняю, що ця справа буде завершена зі стягненням штрафу з цієї компанії. Цей штраф буде до 1% від виторгу за минулий рік", - сказав він.

Кравченко нагадав, що АМК вимагало від "УкрГаз-Энерго" надання повної інформації про обсяги ринку і конкурентів підприємства на ньому, а також причини відмови деяким споживачам у постачаннях газу.

Він відзначив, що "УкрГаз-Енерго" пізніше подало дані про те, що на його адресу надійшло 26 млрд куб. м газу для продажу на українському ринку, хоча за даними АМК ця цифра складає 34 млрд куб. м.

Перший заступник голови комітету сказав, що необхідно додатково перевірити цю інформацію і встановити, яка цифра є більш точною.

"Потім будемо робити висновок про наявність ознак структурної монополії", - сказав Кравченко, пояснивши, що такою ознакою є частка компанії, яка перевищує 35% ринку.

"Попередньо фахівці кажуть, що такі ознаки є", - додав представник АМК.

Він відзначив, що наступним етапом повинна стати відповідь АМК на обвинувачення "УкрГаз-Енерго" у зловживанні монопольним положенням і відмові в постачаннях газу, висловлені в 14 поданих у комітет заявах.

"Якщо компанія доведе, що має могутніх конкурентів на цьому ринку, тоді ми це врахуємо", - додав Кравченко.

Він нагадав, що досліджуваний АМК період діяльності "УкрГаз-Енерго" - квітень-жовтень цього року.

"У будь-якому випадку - ці рішення будуть ухвалені після нового року", - уточнив перший заступник голови АМК.

Як відомо, спільне підприємство НАК "Нафтогаз України" і газотрейдера RosUkrEnergo AG було створено в лютому 2006 року.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування