Мороз вирішив, що конституційна комісія Ющенка без нього – ніщо

П'ятниця, 15 грудня 2006, 20:20

Спікер Олександр Мороз заявляє, що конституційна комісія, створена президентом Віктором Ющенком, не може розглядати питання внесення змін до Конституції.

"Внесення змін до Конституції – винятково прерогатива парламенту. Тому президент може створювати назвати його конституційною комісією, робочою групою, це його право... Але конституційну комісію, яка буде працювати над змінами до Конституції, може створити тільки парламент", - сказав Мороз в інтерв’ю телеканалу "Рада".

Говорячи про критику президента на адресу уряду, він зазначив, що багато його висловлювань "подаються в конфронтаційній манері журналістами, політологами".

"Я не бачив конкретних зауважень, в якій мірі, яка стаття Конституції завадила чи президенту, чи його оточенню виконувати свої функції, передбачені Конституцією", - сказав він.

Коментуючи висловлювання президента про те, що раніше "країна спостерігала, в якому настрої прокидається людина на Банковій, а тепер спостерігає, в якому настрої прокидається людина на Грушевського", Мороз зазначив:

"На Грушевського сидить 450 депутатів і Кабінет міністрів. І парламент і Кабмін пов’язані спільною відповідальністю. Тому від настрою однієї людини на Грушевського нічого не буде залежати, бо все буде залежати принаймні від 226 депутатів. Тепер все залежить не від настрою, а від змісту конкретних рішень, законів, обговорюють які спочатку депутати, а ухвалює рішення Кабмін".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування