Ющенко побачив, як корупція повертається

П'ятниця, 15 грудня 2006, 15:20

Президент Віктор Ющенко закликає членів Ради національної безпеки й оборони знайти консолідовану позицію в стратегії нацбезпеки.

"Хотілося б, щоб ми знайшли спільні позиції з питань, які стосуються стратегії національної безпеки", - сказав він, відкриваючи засідання РНБО в п'ятницю в Києві.

Ющенко відзначив, що цей документ державної важливості, який працюватиме не один рік і тому через нього "необхідно знайти консолідацію з позицій, задекларованих в Універсалі, а також позицій, які є базовими для такого документу - закон про основи національної безпеки".

Ющенко також відзначив, що на порядок денний засідання РНБО винесено питання запобігання і нейтралізації загрози національної безпеки, пов'язаних із нестабільністю правового врегулювання відносин у сфері адміністрування ПДВ та ін.

"Сьогодні РНБО запропонований ряд питань стратегічного значення, і в першу чергу - це стратегія національної безпеки й оборони України. Це фундаментальне питання - один з наріжних каменів української державності", - підкреслив Ющенко.

Говорячи про проблему в адмініструванні ПДВ, Ющенко заявив, що вона свідчить про те, що корупція повертається в стіни державної податкової адміністрації.

"Ця проблема є дуже показовою для національної економіки. По суті, це тест для влади, чи зможе ця влада організувати публічні відносини, які базуються на правовій основі без суб'єктивізму", - заявив Ющенко.

За його словами, особливу гостроту ця проблема одержала з вересня нинішнього року. На кінець жовтня сума невідшкодованого ПДВ досягла 7,2 млрд. грн., що в 1,7 рази перевищує відповідний показник початку року.

"42% невідшкодованих сум сформовано у вересні жовтні. Що відбулося в цій сфері, що відносини влади і бізнесу перейшли практично в ручне управління... Якщо хтось думає, що за цим стоїть наведення порядку, він глибоко помиляється, за цим стоїть корупція - вона повертається в стіни податкової адміністрації", - заявив президент.

Ющенко відзначив, що стабільне зростання бюджетних надходжень від ПДВ на тлі стрімкого зростання невідшкодованих сум свідчить про ручне використання ресурсів бізнесу для "фінансування по суті схованого дефіциту бюджету", що справедливо викликає обурення ділових кіл.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:55
“Моя війна з Росією почалась у 2006 році”. Як фотокореспондентка Олена Худякова стала бойовою медикинею Мауглі
09:53
фото У Європарламент пройшла угорка з України: вона має специфічні спогади про Закарпаття
09:30
Компанії з України та Японії уклали 23 меморандуми про економічну співпрацю
09:17
Ультраправі гарантовано виграють дострокові вибори у Франції – опитування
08:52
фото У Києві проводять безпекові заходи: перевіряють документи, оглядають авто і офіси − СБУ  
08:51
Росіяни за добу вбили 1 жителя Донеччини, ще 9 поранені
08:28
У лікарні помер чоловік, якого дістали з-під завалів зруйнованого будинку в Харкові
08:24
Politico: Мішель хоче усунути фон дер Ляєн від переговорів про її перепризначення
08:13
Окупанти атакували Нікополь: пошкодили інфраструктурний об’єкт
07:59
фотоРосіяни скинули "КАБ-500" на житловий квартал Костянтинівки: 5 поранених
Усі новини...
Реклама: