Ющенку не подобається "переписка" з Януковичем і тон їхніх відносин

Четвер, 9 листопада 2006, 11:45

Президент Віктор Ющенко критикує Кабінет міністрів Віктора Януковича за підготовку проекту Державного бюджету на 2007 рік.

Про це Ющенко сказав журналістам у четвер, повідомляють Українські новини.

"Безумовно, тестовим питанням стане бюджет на 2007 рік. Я хотів би підкреслити: мені не подобається проект національного бюджету, я сподіваюся, що це буде виправлено, мені не подобається концентрація коштів і механізми їхнього перерозподілу за окремими напрямками, починаючи від будівництва й закінчуючи регіональними субсидіями," - сказав Ющенко.

Він застеріг від ручного управління коштами бюджету.

Ющенко також сказав, що неприпустимо знижувати в бюджеті соціальні стандарти.

"Будь-яка спроба мінімізувати нинішню соціальну політику не знайде розуміння в президента, хоча такі тенденції є, і я переконаний - це не проблема коштів, це проблема філософії нової політики", - сказав Ющенко.

Президент також висловив зауваження до існуючого тону відносин між секретаріатом Кабміну і його секретаріатом.

"Мені не подобається та переписка, та тональність, що існує між двома секретаріатами. Я про це Віктору Федоровичу говорив, це не робить честі ні президентові, ні прем'єрові, коли апарати допускають такий стиль відносин, але хочу підкреслити - цей стиль не йде від президента", - сказав Ющенко.

Він також висловив зауваження до Кабміну щодо слабких зусиль зі створення політичної стабільності.

"Уряд повинен більше приділяти увагу політичній консолідації суспільства. Той парад рішень, які ухвалені останнім часом у парламенті, у тому числі й щодо заслуховування звітів окремих міністрів, - це не додає авторитету українській владі, це формує непрогнозованість, нестабільність", - сказав Ющенко.

Він припустив, що труднощі в роботі уряду виникають внаслідок змін до Конституції, які перерозподілили повноваження між президентом, Кабміном і Верховною Радою.

Ющенко сказав, що ця ситуація повинна бути виправлена введенням нових принципів, які будуть регулювати відносини між цими органами влади.

Серед позитивних досягнень Кабміну Ющенко назвав зростання економічних показників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування