Депутати не будуть слухати Дріжчаного, але газети вивчать

Середа, 8 листопада 2006, 16:27

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони не буде рекомендувати парламенту заслухати звіт глави Служби безпеки України Ігоря Дріжчаного.

Про це заявив журналістам глава комітету Анатолій Кінах за підсумками засідання.

На даний момент у парламенті немає рішення про заслуховування звіту Дріжчаного.

Разом з тим, Кінах вважає за необхідне вивчити всі публікації в ЗМІ, у яких йшлося про факти зловживання службовим становищем керівництва СБУ.

Крім іншого, за його словами, "усі публікації ЗМІ повинні бути вивчені відповідними правоохоронними органами, і, якщо є факти зловживань службовим становищем, порушення законодавства, то незалежно від прізвищ посадові особи повинні нести відповідальність".

Відповідаючи на питання про те, чи планує комітет ініціювати кадрові перестановки в СБУ, Кінах повідомив, що за підсумками засідання комітет запропонує свої рішення і рекомендації з метою удосконалення системи СБУ і системи національної безпеки.

При цьому він підкреслив, що питання кадрової політики в СБУ повинно постійно знаходиться на контролі.

"Ми фіксуємо зниження якості кадрової політики і це питання вимагає окремого розгляду", - підкреслив депутат.

Кінах виступає категорично проти того, щоб СБУ використовувалася як важіль політичного протистояння і міжпосадової конкуренції.

Депутат вважає, що за діяльністю всіх правоохоронних органів України має бути встановлений демократичний контроль, у тому числі можуть створюватися спеціальні тимчасові слідчі комісії парламенту, "але не можна допускати, щоб цей контроль був спрямований на лобіювання кон'юнктурних політичних інтересів".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування