Мороз думає, що Ющенка хочуть поставити "за ситуацію"

Середа, 8 листопада 2006, 10:24

Голова Верховної Ради Олександр Мороз наголошує на необхідності поглиблення політичної реформи, зокрема в її частині про місцеве самоврядування.

Про це він заявив у середу під час засідання за участю заступників голови Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад.

"Ніде в Європі ніхто не каже, що треба сконцентрувати владу в руках президента, бо ми не готові до демократії", - сказав Мороз.

Реклама:

"У нас же дехто заявляє, що це треба робити. А ви самі прекрасно розумієте, чому робляться такі заяви", - зазначив спікер.

Він також зазначив, що йому переказують, хоча він сам "на щастя не дивився" передачу на одному з каналів, де представник "Нашої України" Петро Порошенко заявив, що під час другого етапу з'їзду НСНУ буде розглядатися ініціатива щодо скасування політичної реформи.

"Я думаю, що Порошенко не посмів би щось таке сказати, якби президент десь не давав йому добро на такі вислови", - зазначив голова Верховної Ради.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас, на думку Мороза, окремі члени "Нашої України" прагнуть і самого президента "поставити за ситуацією".

"У мене немає підозр щодо Віктора Андрійовича, бо він не один раз заявляв, що треба вдосконалювати взаємини, передбачені новою конституцією між гілками влади", - запевнив Мороз.

"Думаю, що ми розберемося, хто і чого тут хоче", - додав він.

Мороз також підкреслив, що реформа обов’язково буде доведена до кінця, "не можна навіть розмов вести про ревізію політреформи".

На запитання одного з учасників зустрічі, коли відповідні законопроекти будуть внесені до сесійної зали, Мороз відповів: "Ми не хочемо торпедувати поки що, бо ще немає гарантій на узгоджене голосування в парламенті".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування