Янукович хоче, що б з Луценком вже щось зробили

Четвер, 30 листопада 2006, 20:13

Прем'єр-міністр Віктор Янукович розраховує, що питання про зміну керівника Міністерства внутрішніх справ буде вирішене найближчим часом.

"Я вважаю, що це питання буде вирішене найближчим часом у ході дискусії в парламенті на рівні коаліції", - сказав він в інтерв'ю журналістам у четвер у Москві.

Янукович відзначив, що питання про доцільність перебування Юрія Луценка на посаді міністра внутрішніх справ була ініційована парламентом, і прем'єр підтримав цю ініціативу.

За словами прем'єра, міністр внутрішніх справ не повинен бути політично ангажованою особою, а має займатися проблемами відомства.

Він відзначив, що Луценко захопився "політичним коментарем" питань, які повинні вирішуватися "у рамках законодавства".

На думку прем'єра, міністр внутрішніх справ повинен виконувати положення про міністерство. "Я як до людини до нього ставлюся нормально, однак я так розумію, що в Юрія Віталійовича є бажання займатися політикою, нехай він чесно про це скаже", - сказав Янукович.

Прем'єр висловив думку, що парламент ухвалить рішення про звільнення глави Служби безпеки Ігоря Дріжчаного у випадку, якщо він залишає свою посаду за власним бажанням.

"Якщо Дріжчаний це робить добровільно, або він цю справу погодив, він повинен вийти на трибуну і про це сказати, і тоді рішення буде підтримане", - сказав Янукович.

Він відзначив, що посада глави СБУ знаходиться в компетенції президента, однак він повинен погоджувати з парламентом його звільнення.

У четвер парламентові не вистачило трьох голосів для відставки Луценка з посади міністра внутрішніх справ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування